Baby 53 hari

Salam ..sy ada baby 53 hari , dh msuk 3 ari nie bunyi nafas die kuat sgt , dkt tekak tu mcm ada air bertakung sama ada kahak atau pon susu smlm sy dh bawa pi klinik untuk cairkan kahak tu tapi sampi ari nie baby sy masih sama , bunyi nafas die kuat ..DR terangkn smlm , normal jew Ada yg blh share petua bgi kluarkn cairkn kahak tu x terima kasih

1 Balas

wsalam..anak saya dah 33 hari, agak berkurang sikit bunyi nafas dia skrg alhamdulillah.. masa awal² dulu agak teruk bunyi dia mcm bunyi sesak nafas+kahak..kahak yg tersisa masa dia lahir. saya ada gi klinik sedut neb/gas utk cairkan kahaknya tp masih sama jgak..pastu gi lagi sekali, dr suggest beli sterimar kat farmasi ada jual, sekali penyedutnya..awak boleh google nasal baby aspirator, jenis yg kita sedut kahak dia pakai tube.. beli 2 alat tu then boleh buat sendiri kat rumah..