Sy tgh pregnant 1st baby and disahkan ada fibroid. Lately kerap sgt sakit perut sbb fibroid ni.

Ade x org yg pregnant and ade masalah fibroid macam sy? Perut akan rasa sakit ke?

4 Balas

saya 2x (12weeks) check di KK Dr kata ada fibroid 2cm..saya ada mengalami x selesa / ngilu bawah pusat tapi x pasti sebab fibroid atau normal bg ibu mengandung. 16hb lepas saya buat detail scan (18weeks) Dr di swasta bgtau saya tak ada fibroid..saya akan buat scan ke2 di swasta semula utk kepastian.

Saya pun baru 7weeks,scan doctor swasta kata ada fibroid tapi tak lebih 2cm..baru 1.66cm..masih kecik..doctor keluarkan report..tapi doctor tu kata mungkin tak membesar..kena tunggu bukak buku pink,doctor kat kk akan check semula..saya tak ada makan ubat pape.

Oo kalau detail scan lg clear so spttnye btl l tu xde kalo mmg xde sbb time sy detail scan mmg clearly nmpk 2 fibroid sy.. Org yg scan tu pon dh th tu fibroid..abb alat detail scan tu lg canggih Dr kt clinic or hospital 😅

Doctor ada bagi ubat tak