Fibroid or cyst

Hi semua, siapa dekat sini ada pengalaman yg ada fibroid or cyst.. Sy ada fibroid pregnant dh 19 weeks.. Skrg bby dh menekan fibroid tu rasa sakit sgt.. Size fibroid 4x4.. Share pengalaman korg please.. 😢 #fibroid #cyst

7 Balas

Hi, saya 36w dan ada fibroid. First detect 6x5 cm. Alhamdulillah takdak rasa sakit apa2 sepanjang pregnant. Cuma location fibroid tu agak risau mula2 sebab takut dia tutup laluan baby keluar. Byk kali follow up dgn doktor pakar. Dah time 34w fibroid makin kecil. Sekarang 5x3 cm. Doktor cakap boleh bersalin normal sebab fibroid tu tak tutup laluan. InsyaAllah banyakkan berdoa ya😊

5d ago

mcm mna prkmbangn sis skrg?

hi mommy. sorry sy tkde pengalaman ada fibroid and pregnant tapi mungkin mommy boleh cuba petua dan pantang yg sy share tu. sy cari di page public health malaysia dan sy harap berguna utk mommy. utk masalah sakit tu, mommy refer doc & nurse yg bertugas ye. semoga dipermudah urusan mommy ye. take care mommy ❤

2y ago

Thank you mommy..

saya ada ovarian cyst, skrg pregnant 18 weeks. lepas raya haji ni 2nd checkup pakar harap xde pape la. saiz cyst 6x4, 1st checkup pakar hari tu dia kata boleh followup je dulu sbb kalau buat apa² awal² ni (operation) akan kacau baby n kilang telur saya

2y ago

Semoga dipermudah segala urusan awak..

Saya pun sama tengah sakit sekarang disebabkan fibroid 4x4.3cm tak tahan sangat2 sekarang saya baru 26w

5mo ago

mcm mna skrg sis

Alhamdulillah sy dh selamat bersalin normal..

3d ago

sis try susu Wildan yg premium ke ?

try minum susu c2 Joy .