Berat baby

Ade x mommy2 yg 30w skg ni?? 30w2d ke? Berat baby berapa kg ya week mcmni??berat bby sy 1.5kg

21 Balas

sya last scan 34w haritu..baby bru 1.8kg je...maybe jenis baby yg kecik Dokter Kata...sebab yg first baby lahir premature at 33w..berat dia 1.5kg...sya x kesah sgt berat baby ni...yg pnting baby sihat...sebab dh lali sgt dgn isu berat² baby bagai ni..no big issue sisturrr....berat ke tak ke..yg pnting skrang ni..anak kena lahir full term...Dan lahir dlm keadaan yg sihat...no worries mummy...berat baby depends dgn pemakanan mummy..Dan juga keadaan baby dlm sna..byk fktor mndorong kpada peningkatan berat baby dlm perut..lebih² lg mcm kes sya..sya Ada fibroid..Jd baby kna kompromi dgn fibroid tu...ahhaha..no worries mummy..sbb ada je kdng² scan Tu tak mmbantu sgt...paling pnting berat baby sntiasa menaik setiap Kali Kita appointment untk scan...dan juga more and foremost...berat time real dia lahir...Dan proses penambahan berat selepas dia lahir...yg Kita kna fokuskan...sebab bila dlm prut Masih Di luar kawalan Kita..Dan bila dh lahir..disitu nanti Kita sbgai mummy kna usaha tambahkan berat baby...

Sy baru lepas cekup smlm..baru 27w + alih2 baby da 1.4kg..terkejut kita sbb berat naik sekilo lebih tp bby naik sekali ganda dr bulan lepas..mula la pikir nak sampai 40w tu bape kilo la baby..baju nb yg beli msti xmuat..huhuhu..doc ckp berat normal patot dlm 1.2kg je baby..tp terlebih sihat pulak..sepanjang pregnant nie baru naik hampir 4kg je berat sy..tp yg baby terlebih sihat skrg..

sy 32w, bby 1.7kg..36w, bby 2.7kg..skrg 39w, taktau dah bape berat bby..so far doc kata okay je wpun berat bby tak sepadan dgn umur bby..2.7kg tu spatotnya berat bby masa 35w..kurang seminggu 😅 asalkan kt growth chart tu makin ada peningkatan..semuanya okay n normal kata doc 😊

5y ago

Tp mslh berat xkisah kn..sb ad org bersalin ank smpi 4kg

high five mommy.. saya sekarang 30w 2d. Last scan masa 28w baby 1.2 kg. mommies doakan saya ye dimudahkan urusan lahirkan anak. anak sihat sempurna semuanya. sbb saya skrg placenta previa type 2. hopefully xda bleeding n semuanya ok.

5y ago

Tq mommy for the advice.

Saya 30 weeks 1 day berat 1.3 je...sepatutnya 1.5 ...doc cakap baby kecil ..dah la gdm n on insulin...selepas itu dah 3 hari cirit birit. ...risau pulak. ..macam mana nak naik berat.minggu 38 dah kena admit n induce

Not sure for 30weeks. Tp masa 33weeks berat baby dah 2.1kg. Cepat je naik. Berat mommy dia pula x naik byk. Alhamdulillah, penting baby sihat dan kuat. 😊

4y ago

Alhamdulillah..sy lg sminggu hbs pantang dh..smoga sis dpermudahkan segala urusan..kerapkn baring mengiring kiri smbil baca doa nabi yunus dan pjuk bby utk keluar..insyaAllah smoga dpermudahkn

Macamana nak Tau berat baby.setiap Kali scan Dan Tanya doktor,doktor ckap baby sihat je dlaam perut😅😅😅😅

Kadang hasil berat dr scan tak betul. Last scan sblm deliver berat baby 2.5kg selang sehari beranak baby dah 3.20kg. 😂

5y ago

Tula. I was wondering how they timbang the baby kan.. Selalu pun ikut teori 😂

Rsenya norml kot bby brat mcm tu xade bsar...Ade x doc ckp ape2 psl bby?klu xkata ape2 tu means norml jew

5y ago

Ubt2 tu xsngkut pon jdi bby besar...Sb bby besar sb pmknan kte..Ubt2 tu utk topop khsiat yg xckup kte bg..

Mse 30w 2 day, berat baby sye 2.1kg. Last checkup mse 36w 4d, berat baby dah 2.9 kg

5y ago

Alhamdulillah selera makan sye takde mslh. Tp mmg sye kuat makan. Sejak mngandung, setiap bulan sye naik 3kg. Baby besar skit sbb sye kuat makan