Berat baby

Ade x mommy2 yg 30w skg ni?? 30w2d ke? Berat baby berapa kg ya week mcmni??berat bby sy 1.5kg

21 Balas

sya last scan 34w haritu..baby bru 1.8kg je...maybe jenis baby yg kecik Dokter Kata...sebab yg first baby lahir premature at 33w..berat dia 1.5kg...sya x kesah sgt berat baby ni...yg pnting baby sihat...sebab dh lali sgt dgn isu berat² baby bagai ni..no big issue sisturrr....berat ke tak ke..yg pnting skrang ni..anak kena lahir full term...Dan lahir dlm keadaan yg sihat...no worries mummy...berat baby depends dgn pemakanan mummy..Dan juga keadaan baby dlm sna..byk fktor mndorong kpada peningkatan berat baby dlm perut..lebih² lg mcm kes sya..sya Ada fibroid..Jd baby kna kompromi dgn fibroid tu...ahhaha..no worries mummy..sbb ada je kdng² scan Tu tak mmbantu sgt...paling pnting berat baby sntiasa menaik setiap Kali Kita appointment untk scan...dan juga more and foremost...berat time real dia lahir...Dan proses penambahan berat selepas dia lahir...yg Kita kna fokuskan...sebab bila dlm prut Masih Di luar kawalan Kita..Dan bila dh lahir..disitu nanti Kita sbgai mummy kna usaha tambahkan berat baby...