Baby kuning

Baby hari ni masuk hari ke 5 dah.. macam mana nak turunkan kuning .. letih ulang alik klinik .. dah bgi susu kerap sejam2 . Susu bdn+ formula. Baby kuat berak dan kencing ..tapi bacaan kuning menaik bkn menurun .Baby kuat sngt tido . Ad petua lain ?

6 Balas

Jadual susu kena jaga mommy. Tak boleh culas. Feed baby 1-2 jam. Set alarm supaya alert. By hook or by crook kena kejutkan baby jugak untuk menyusu. Bila tak jaga tu yang makin naik. 1-2 jam tu as in 24 hours tau. Bukan siang je every 1-2 hour menyusu. Be strong mommy💪I've been there before. Prolonged jaundice 2 months. Minta support suami dan family members tau

berak baby warna apa? kalau hijau maksudnya masih xcukup susu. mommy pun kena pantang makan since mommy bf + formula. stop makan yang ada kunyit, halia, lada hitam.. tu semua panas untuk baby. untuk sementara je. once dah discharge kuning, mommy boleh makan macam biasa. insyaallah cepat sembuh yang pasti kena sabar dan jangan stress

Hai, susu 1/2jam sekali. Fully bf. Kalau tidur, paksa pakai syringe. Makesure kena kerap berak and kencing. Sy ikut petua org lama juga, mandi air kucai and jemur jam 7-9am tu. Alhamdulilah. Anak2 sy cukup 2w kuning hilang. Yang penting jgn stress, anggap je ni normal. Cari support husb and family. Insha Allah semua nya okay

Saya dh masuk hari ke 10, tp alhamdulillah turun sikit2. Saya susukan setiap 1-2 jam. Dlm 10-15 minit. Kalau baby susu kejap2. Saya akan bagi susu badan yg saya collect guna syringe. Saya ikut juga petua orang lama, macam minum air daun sup/kundur (ibu yg minum), jemur kejap bawah matahari pagi.

saya bg baby mandi daun dukung anak.. pastu saya stop bf dan bg formula sepenuhnya.. saya dh masuk hari ke 16 kuning.. sabar ya sis

air anggur hijau... perah dapatkan air jer.. bagi baby 3 kali sehari.. dh sbelum checkup