Tak selera makan

Hi, ade tak yg tkde slera makan lgsung mcm sy? Sy lgsung tk boleh nak makan apa². Nasi lgsung tk bole masuk, kalau fkir nk makan apa pun boleh mual dh. Ada tips tak atau contoh makanan yg bole sy ambil utk kurangkan mual?

5 Balas

dari sebelum tahu saya pun pelik nape ye? xde rasa nafsu nk MKN ... ghupenya Alhamdulillah ALLAH Hadirkan Malaikat kecil dlm rahim.Sampailh skrg ni nafsu MKN xde.klu MKN ok je xde rasa mual atau muntah MCM ngandung anak² sblm ni.cuma xde nafsu nk MKN And MKN dlm kuantiti sikit . apa pun semoga kita mom to be anda Malaikat kecil dlm rahim kita semua mbesar dengan sihat dan sempurna Aamiinn Ya Rabb 🤲🤲

Sye pun tgh lalui untk 2nd baby kalini. Masa pregnant baby 1st dlu tak mcm ni, tp kalini nak makan ape pun tak lalu. Nak ke dapur pun tak lalu, bau masakan yg buat nak muntah lagi2 masakan yg pakai minyak dan santan. Tak tahu la sampai bila mcm ni, harap dh masuk 2nd trimester nanti hilang dh la rase mual ni

1y ago

sama sis.. sedang melaluinyaa.. gagahkan diri masuk dapur sebab ada anak kecik yg nak disuap makan. aduhai.. bau minyak goreng2 tak boleh,bau sabun basuh pinggan , sabun basuh tangan pun mual.. bertahan je ni..

Sama la saya pun, lapar nak makan. Tapi bila makan nak muntah pulak. Tapi cuba jangan biarkan perut kosong, akan kurang sikit rasa mual tu. Kena makan jugak buah2 isi perut. Rasa nak muntah tu tetap ada, cuma elok sikit bila perut x kosong.

Haha betul. Mmg tak rasa nak makan lgsg. Nasi depan mata pun rasa tak lalu apalagi bau masakan. Tapi kena paksa makan jugak. Jgn dibiar perut bunyi

mcm sy lnsung xbleh makan nasi..😂 tpi sy buat bubur Alhamdulillah bleh mkn.. dan mkn buah je dan roti tu je yg bleh mkn

1y ago

Tula, sy bubur pun tk boleh masuk. Maybe sbb ade bau tumisan bwang tu kot. Haihhss 😂