Tak selera makan

Hi, ade tak yg tkde slera makan lgsung mcm sy? Sy lgsung tk boleh nak makan apa². Nasi lgsung tk bole masuk, kalau fkir nk makan apa pun boleh mual dh. Ada tips tak atau contoh makanan yg bole sy ambil utk kurangkan mual?

5 Balas

Sye pun tgh lalui untk 2nd baby kalini. Masa pregnant baby 1st dlu tak mcm ni, tp kalini nak makan ape pun tak lalu. Nak ke dapur pun tak lalu, bau masakan yg buat nak muntah lagi2 masakan yg pakai minyak dan santan. Tak tahu la sampai bila mcm ni, harap dh masuk 2nd trimester nanti hilang dh la rase mual ni

1y ago

sama sis.. sedang melaluinyaa.. gagahkan diri masuk dapur sebab ada anak kecik yg nak disuap makan. aduhai.. bau minyak goreng2 tak boleh,bau sabun basuh pinggan , sabun basuh tangan pun mual.. bertahan je ni..