Alahan

ada ke kat sini mom to be yg xde morning sickness ?? sy lgsung takde alahan tpi slera makan kurang.. ad tak yg sama dgn sy ?

35 Balas

Sama mcam sy. Tak ad morning sickness dan selera makan kurang. Sampai berat badan turun. Nasi pun xbersentuh sampai 2/3 hari.. Tp sis bykkn makan buah dan air okies?? Awal2 tu biase laa. Nty dah trimester kedua dan ketiga slowly selera tu ada walaupun skit.

Same la kite.. Tp xlalu mkn.. Sy jarang muntah.. Kecuali kalo ape yg sy mkn tu.. Xleh terime perut.. Automatik kluar blik.. Tp sy selalu pening.. Doktor ckp sy kurg minum air.. 😅 nk telan air pun bercinta.. Walau sekdar air masak

Saye alahan agak teruk ..sehari muntah 3kali,gastrik,pening,demam tapi selera mkn xprnh kurang .. Mkn sama bnyk dgn muntah .. 😅 alhamdulillah skrg dh 14minggu .. Alahan dh xde ..

Sy alhamdulillah x de morning sickness dari awal sampai dh hujung2 ni..tapi selera mkn x leh bawak bincang..lapo memanjang,baru makan x sampai setengah jam dh lapo balik..🤭

4y ago

Sis berapa bulan dh..sama2 kita doakan semoga semua dipermudahkan..aamiin..😍 sy 38w..

Sama mcm sya ... Xde alahan tapi selera makan kurang .. Mmang normal ke ?? .. Tapi alahan dgan ayam dgan kari ada ... Klau muntah2 atau morning sickness xad

4y ago

Sama dgn saya ingat nasi or kari pun boleh rasa loya..

Hah sama la dgn sy ni sis .. alahan tade .. makan pon kurang .. kalau benda masam2 tu boleh makn lg .. kalau nasi langsung takleh sentuh ..

Alhamdulillah saya takde langsung sepanjang 1st pregnancy. Saya pun macam sis masa 1st trimester. Tak lalu makan sampai kena gastrik

Alhamdulillah saya tkda alahan, nafsu makan pun bertambah, cuma saya selalu rasa letih jaa, jalan 10 tapak pun dh letih.

sy takde alahan langsung..alhamdulillah..tapi selera makan okay je..kadang2 je mengidam tapi bukan yg pelik2..semua mudah dapat..hehe

5y ago

alahai..kesiannya..takpe, kalau susah nak makan nasi, banyakkan makan buah ke sayur ke kurma ke madu ke..okay juga..semoga dipermudahkan segala urusan awak ye

sama mcm sy,sy pn xde morning sickness..tp selera makan mmg hilang..bau nasi pn xsedap..lauk pn lauk tertentuu je yg boleh makan..

4y ago

tulaa sy selalu makan mehun ,kuew tiaw ,mee kuning atau pn roti..tu je yg boleh telan..tp skrg dh 12 weeks..alhamdulillah mcm dh kurg..dh boleh makan sikit2