upt postif tapi cyst

ade tak sini kena mcm ni.. upt positif tp bila pegi sacn, doktor kata takde baby tp ade cyst.. mmg cyst boleh buat upt postif ke????

19 Balas

Pengalaman saya.. Before ada baby..memang scan ada cyst 2x3cm macam tu..punya lh risau.. Takut tak dapat preggy.. Then.,scan balik.. Doc cakap cyst mengecut jd 1cm. Dan macam makin banyak.. Ada dua tiga ketul macam tu. Then.. Berpa weeks kemudian check upt..pastu.. Memang preggy.. Kadang2 macam cyst selalu ada before pregnant..tapi cyst tu hilang sendiri bila dh pregnant. Tak nampak lagi dah😊