Cyst boleh buat semua upt positif ke?

Hye sahabat sekalian.. klu kita ada cyst mmg semua jenis upt akan naik double line ke? Saya check semua upt naik double line termasuk clear blue.. tpi Dr kata rahim kosong and mcm ad cyst.. mcm mna ye? Sy dlm dilema..mengharap sgt ad rezki tahun ni😢

Cyst boleh buat semua upt positif ke?
18 Balas

Tak jugak kot. Sbb sy keguguran kandungan ke 3,sy memang dah lewat datang bulan. Tapi bile buat upt negatif. 3 kali sy buat,tetap negatif. masuk minggu ke 4,tibe² sy rasa peranakan sakit mcm dihiris². Sy pi ke bilik air,keluar darah berketul² dan diikuti mcm kantung kecil. Sy teruk ke hospital,bila buat upt dekat hospital,docter kata positif. Masa docter scan, doc kata ada cyst 🥲. Doc bagi tarikh,3bulan lagi suh jumpa pakar. Sy risau juga,kalau boleh mmg nak elakkan dari operation. Di takdirkan Allah,sy terjumpa dgn 1 krim ni. hanya calit² di nadi. 2 minggu sy pakai krim ni,perut memulas² sakit mcm nak bersalin,astu sy rasa nak buang air besar je. Alhamdulillah,bila jumpa doc pakar,doc cakap cyst tu dah tak ada. syukur sangat 😭. dah 4 tahun sy pakai krim ni,bagus untuk kecantikan dan kesihatan. now,pregy anak ke 3 (kandungan ke4),pun sy masih pakai. untuk kuatkan sistem imun musim kobit. yg bestnya seisi keluarga boleh guna ☺️

2y ago

Waalaikumussalam..krim firmax 3. boleh beli dgn sy sis. sy agent sah rf3 world. elakkan beli kat shopee ye,sbb CEO rf3 world tak izinkan kami jual di shopee. kalau ada takut² bukan yg asli.

In Shaa Allah.. ade tuu.. mcm sye..sblom tarikh period lg upt smuer double line.. scan tvs xnmpk pape..nmpk cyst 2cm je.. disbbkn sye penah ectopic sblom nie, Dr sarankn buat blood test beta hcg sbb klu ikot kiraan last period, sye spatot yer dh 4mggu so spatot yer dh boleh nmpk kantung.. selang brape jam kuar result, Dr bgtaw beta hcg tggi so confirm pregnant cme bru 2-3mggu sbb tuu xnmpk pape lg..

2y ago

insyaAllah.. saya juga ada buat beta hsg..tpi masih tggu result..doakan moga rezeki sy dpt zuriat kali ni😢

Biasanya klu cyst harini ve esok lusa akan -ve. Tp klu check makin terang in shaa allah ve. Sbb saya awal2 pregnant ada masa nmpak kantung je doc nmpak cyst tp x membahayakan bila dah masuk 14w hilang dah cyst tu. In shaa allah doa byk2 moga rezeki puan 🤲🏻

2y ago

thanks respon..insyaAllah.. Allahumaa Aaminn

Sy awl2 ngdung xnmpk kntung. Nmpk cyst dkt left ovary. smpai dorg suspect etopic. After 2 weeks scan lg, dh nmpk janin w heartbeat. Cyst msih ade smpai 13w. Then hilang. Doctor ckp cyst tu yg support bby, and also meaning, bby jdi dr kilang telur sbelah kiri. 😁

2y ago

owhh..mcm tu yaa... Semoga ad rezki sy ad zuriat kli ni.. thanks respon ya❤️

Jangan down sis . Cyst mmg dia akan buat upt double line . Sbb benda tu ada dalam rahim , tapi ada je yg boleh mengandung , ikut saranan dokte dulu sis if suruh buang . Buang je dulu cyst tu .

2y ago

ya btl..sy pun ada cyst. Tggh mngdg 13 week

Dear, better dapatkan saranan doct. Sbbnya kalau ada cyst, usually bahaya for kandungan if confirm u preggy. Sbb cyst tu boleh membesar n aktif.

ye cyst hormon die sama dgn hormon org mengandung.. tp die x de simtom mabuk mcm org mengandung..

2y ago

klu sakit nipple tu biasanya peknen..

maaf sekadar kongsi cerita,makcik sy ad cyst dan mengandung luar rahim,terpaksa dan sekarang tengah pantang sbb keluar darah nifas

my previus pregnancy with cyct 5-6cm and i m pregnant. alhamdulillah no operation needed till birth. cyct kecut sendiri upon pregnancy.

2y ago

hopefully i pregnant juga😢 risau tiba² scan ad sis.. sdgkan before this i rujuk pakar tiap bulan buat tvs scan xde detect sis

Sy pnh pegg first ade cyst. Dokter Kate depend on hormon. Kalau sis nak kepastian pergi check sis. Kdg dlm tak sedar ade baby.