Supplement Atau Makanan yang boleh stabilkan gula

Ade tak sesiapa tahu jenis mkanan atau supplement ape² yang boleh stabil kan gula untuk ibu mengandung?? Ya allah ,, sya stress sgt ,, sbb sya tk pndai jaga mkan ,, dan sya hnya kurang kan nasi sja ,, tpi gula tetap tinggi .. pleasee tolong saya 😭😭😭

4 Balas

kurangkan je nasi sis, nasi tu ikut genggam tangan awak pun dah cukup jgn lebih dari tu. selebihnya, minum air masak byk sikit, buah & sayur. makan je mcm biasa tp sikit2 makan

Jangan kurangkan nasi. Tapi stop nasi terus. Amik karbo ringan je macam bihun, kentang. Saya stop nasi terus gula cantik. Kenyangkan perut makan protein dgn sayur + buah

6h ago

awak follow fb group kencing manis(lcns) low carbo no sugar...jangan skip nasi ,bihun mee tu sama je karbo tinggi makan nasik satu senduk je byk kan lauk dan sayur..btw sy km juga

stop air manis, stop makan kudap2 manis, kurangkan makan kuih. hari2 minum air lemon kosong tanpa gula. nak taknak, mmg kena jaga makan

1d ago

okey sya cube ,, sya cume tgh pkey mknan yg boleh mngenyangkan

Try minum air goji. Rendam buah goji 20min at least then minum. Cuba lah 🤗