KENCING MANIS

ada tk yg bole suggest mkanan yg boleh d mkan? gula tinggi hrini. 5.7 fasting blood. lepas mnum air gula elok plk 7.7. hb smua ok. tkmkan nasi pn, ada lgi tk yg bole d mkan?? sya ni umur baru 22 tahun, anak first. risaunyaa sbb kena ulang alik klinik. dhlah tk reti drive, LDR plk. hrpkn suami ja cuti. bantu sya mmy

2 Balas

kena makan macam biasa sis cuma kawal portion. amalkan suku² separuh. lebihkan protein. buah makan lepas makan berat tak boleh makan masa perut kosong boleh spike gula. makan pun kena on time