Confius pregnant ke tak

Ade tak mengalami mcm sya,period x tentu...last week cek upt naik double line...ikut period sptt da 8 mggu tp dokt scan rahim kosong..xde ape...dokt suruh repeat scan sbulan lg... Ade yg mcm saya x??

11 Balas

Sy mcm tu jgk sis, klo ikot kan last perios sy bulan 12 2021,tp mse bulan January xdtg period syg cek upt negative,awl bulan February pon sy cek upt negative,so igt mmg period problem sbb mmg ad mslh period xregular..tp akhir bulan February sy mcm risau sgt kenapa lmbt sgt period xdtg,sy try cek upt lg sekali Alhamdulillah positive,terus pg clinic nak scan,tp bila scan kosong xda pape,bwt upt dekat clinic pon Alhamdulillah positive,so doc kte pregnant tp awl lg and xbole pkai tarikh last period tu,doc srug scan lg 2 minggu,sy pg scan 2 mnggu lps tu Alhamdulillah da nampak kantung baby,wktu tu usia kandung 6 minggu, and smlm sy scan lg Alhamdulillah da nampak janin baby dlm kantung,cuma utk tarikh bersalin kena double cnfrm semula dgn kk sbb xbole pkai tarikh last period..semoga sis pon mcm sy mngkin kecik lg sbb tu scan nmpk kosong..

2y ago

sama la.. sy last period bulan 2 tp xpasti brpe hb.. so g kk cek upt positif.. scan Nampak KANTUNG je.. 2mgu lg repest

ada je kak kalau upt naik kena laa tunggu baby besar sikit baru nampak tapi itulah kena sabar menunggu 🤣 macam saya tak pernah scan asal nak scan kk tak bagi kena tunggu buat buku pink jugak baru dia orang nak scan 😅 try scan swasta tak nampak jugak so memang kena tunggu laa 🤣 tak sabar nak scan nak tengok baby 1st ❤

mcm sya jugak bulan 1 Hari scan kelinik bayar doctor cakap kosong cek upt negative tapi sya sekaranga pun dah masuk 18 mggu dah mcm mana tu sebab kelinik kampung suami doctor cakap kosong dah dua kali mcm tak percaya sekarang dah dapat rasa beby gerak lembut lagi mcm mana tu nanti dah masuk 20 mggu ke atas baru sya pergi Scan

sama macam saya semalam , check ke klinik 2 line tapi satu line kabur. lepastu doktor tu suruh buka buku pink. then masa pergi tu doktor scan rahim kosong , dia suruh ujian air kencing lagi. last2 jd negative . sedih sangat rasa .. 2bulan dh tak datang period

2y ago

berap mggu dah kandungan sis?

Sy 6weeks pegi klinik scan kosong lepastu dr ckp 2 mnggu lgi dtg scan sy pegi balik untuk scan dah nmpk kantung cuma janin belum nmpk sepatutnya 8 minggu dah nmpk janin , sbb dia ikut last kita period so insyaallah tkde ape2

macam sy sis. cek double line. tp 1 line kabur. pergi cek rahim kosong. doktor cakap sebab hormon kita xstabil. esokkan tu saya period 😅

yup ada macam sy tak jumpa ap2 bila scan ... second scan masuk camera baru nampak

sy pun mengalami benda yg sama skrg.. lepas tu mcm mana eh?

Hormon kot. Nanti repeat tvs kalau nak lagi pasti.

sy scan 6weeks KANTUNG je Nampak😢