Bleeding 9minggu

Ade x yg bleeding fresh blood tp tak gugur.... Hmm sy trus ke hsptl scan still ade kntung just xda janin. 9week.. Period xteratur jd ikot scan xikot last period.. Dr kui11mlm smpai 9pg je keluar drh.. Then lps tu xda da.. Xde sakit perut.. 9hb repeat scan hsptl lg.. Ade x yg pernah terjadi mcm ni. #seriusnanya #ingintahu

8 Balas

sy sis masa pregnant anak no 4, dr awal tahu sy pregnant masa tu dlm 7w sampai la ke usia baby dlm 13/14w sy mcm period. dia tak keluar dekat pad, dia hanya keluar time sy buang air kecil atau besar. mmg ketul2 kalau keluar, mmg sy takut sgt2. bila p hospital doc check then dia kata uri sy kedudukan dia ke bawah sikit so disebabkan itu la sy bleeding then doc bg ubat kuat rahim utk 2 minggu. if sis risau just pantau & tengok flow darah tu, if semakin byk better ke hospital semula. utk kisah sy tu alhamdulillah lahir dah baby sy tu pd april 2020. skrg tgh pregnant no 5 🥰 sy doakan semoga urusan sis dipermudahkan ya.

2y ago

sis jgn fikir -ve ya, InshaAllah semoga bby sis baik2 je. alhamdulillah masa tu scan mmg nmpk bby sis. jantung dia pun laju.

Bukan nak takutkan sis, tapi pengalaman saya, macam itulah juga saya pregnant 8 weeks, scan nampak kantung dan baby tapi saya banyak sgt bleeding fresh blood keluar hampir 7 hari, tak sakit perut pun masa tu, tapi masuk hari ke 8, malam tu mula merengat perut sampai sakit belakang, tak lama lepastu baby pun gugur . Sy nasihat, kalau sis baru je keluar fresh blood tu, better terus pergi jumpe doc , nnti doc akan bg duphaston untk kuatkan rahim. Kite cuba prevent sblum terjadi.

2y ago

sy trus pegi hsptl. tp doc xbg ubt just suh balik rest nnti turun sndiri dy ckp..

saya pun sma sis. sbb sy ada bsma suami sy . lepas tu keluar darah fresh tak bnyk la sis tpi mse kencing tu mmng keluar darah skali kt panty ada sikit. trus g klinik dia suruh refer pakar hospital, smlm sy dah g dokter da scan nmpk kantung lg tpi kantung sy msih ksong sy baru 7minggu doc suruh dtg 2minggu lg tgok ada perubahan tak😔 semoga baik2 sje.

macam saya puan. scan nmpak kantung waktu 8 minggu.dlm kosong. minggu ke 10 scan dan dh mula bleeding. gi hospital doktor tunggu gugur sendiri selama seminggu. klu tak gugur br cuci. tp alhamdulillah minggu ke 11 dah gugur sendiri. mmg kosong je kantung tu keluar mcm belon berisi udara beserta ketul darah.

ikut pnglmn sy 13weeks msh kantong kosong trus msa tuh juga jtuh . Msa 11weeka doc suda refer pakar tp sy ckp sy mau dia jtuh sndri . so smpai 13weeks msh kosong juga tba2 kluar spotting blood coklat last2 kluar drh fresh dan sakit cramp .syukur tda tlmpau sakit . apapun puan pikir positif yerr dlu

Try bedrest sis,kalau msih bleeding banyak terus ke emergency.jgn lupa mkn acid folic

sorry nk tnya .. period xtratur ni beza tarikh or lewat 1-2 bulan ... confius lah 😅

2y ago

xteratur mcm sy kdg 2bln or 3bln xperiod..

Patut nya 9 minggu ada janin sis