Dah nak masuk 5 bulan hb still low

Ade petua tak macam mana nak naik kan hb . Next week 5 bulan tapi hb still low . Dah try makan iron tablet dengan buah oren x menjadi

22 Balas

Sy pun before ni low hb so sy mmg makan apa yg doc suggest mcm buah jambu batu/daging/bayam/sayur hijau etc semua tu tp sy ambil juga pati delima gulsan yg brand turkey tu (no sugar/added preservatives) alhamdulillah naik jugak hb..

2y ago

Sy jgk makan iberet folic utk naikkan hb and alhamdulillah mmg naik yg penting kena disiplin jarakkan masa makan ubat tu (2 jam sebelum atau 2 jam selepas meal) supaya iron tu dapat diabsorb kedalam badan..