Dah nak masuk 5 bulan hb still low

Ade petua tak macam mana nak naik kan hb . Next week 5 bulan tapi hb still low . Dah try makan iron tablet dengan buah oren x menjadi

22 Balas

senang je.. amalkan minum susu anmum materna xkisah perisa apa pun.. itu sy amalkan semasa mengandung alhamdulillah hb 12++

utk naikkan hb boleh makan kerang, ikan cencaru, jambu batu,bayam merah, n minyak kelapa dara.... inshaAllah....berkesan

Biasanya sya akn mnum air limau kasturi sis..susu everyday pun ok juga sis..

saya makan shaklee vita lea iron plus,hb cantik 14 je bacaannye..

saya amalkan mkn ulam ulaman je..yg hijau ².. insyaallah hb naik

jangan minum kopi nescafe teh dn minuman bergas .

bykkn mkn buah delima & sayur bayam sis..

try obimin pluz, minum waktu tidur hari2

try ambik jus mamariam

2y ago

betul...sy pun amalkan minum jus mamariam alhamdulillah hb okay..naik..

Sis boleh terang mkn kerang. Hati ayam.