Dah nak masuk 5 bulan hb still low

Ade petua tak macam mana nak naik kan hb . Next week 5 bulan tapi hb still low . Dah try makan iron tablet dengan buah oren x menjadi

22 Balas

Boleh ambil iron tablet semasa perut kosong atau 2 jam selepas makan.. elak minum minuman kafein.. iron tab xboleh amik sekali dengan calcium..

2y ago

sy ank 2nd bru thu sis. sblm tdo mmg mnum susu. ingtkan nk sekali harung mnum susu dgn zincofer. sekali amek,menjunam terus bacaan hb😅 dh kena tazkirah dgn doc huhu