Hi Saya Dah Pregnant 22mggu 3hari..tp Badan Sy Tak Macam Org Pregnant Pon.. Andai Sy Tak Bgtau Sy Pregnant.. Takda Sapa Yg Tahu Sy Pregnant.. Rse Down.. Ni Anak Pertama.. Dan Sy Obesity..

Ade mummy mcm sy tak? Slalu pregnant brapa minggu baru nampak perut eh

43 Balas

Hurmm..kekdg kn sis tgk pd fizikal kita... Ada org..org xtw dia preggy smpai la dia brsalin..kekdg sbb org tu bdn bsr tggi pn blh jd faktor xnmpk perut mcm.preggy...ada tu dia kcik perut trsorok xnmpk... Lex r sis..jgn stress2 xbaik tuk kshtn sis... Sis juz pk jnji sis n bby sht dah..just njoy ur pregnancy... Nti dh bersalin nti rindu plak time moment2 preggy nti..so better think positive.. jnji bby inside sht dh... Kalau org xcy sis preggy..tnjuk je buku pink..buku pink kan kne sntiasa bw kemana2 klu kita g kuar memne..so just chill ok.. anywy take care mommies

biase tu sis..kite bdn bsar gitu laa nmpk nye..sye mse ank first tgh tnggu hari nk branak pon xnmpk prot..gi chckup nurse lain smue tnye bru mngndung ke?bpe bulan bru?msti kite mcm trase prot kcik tringin nk prot bsar mcm org lain..sib baik laa nurse yg mmg chckup sy tlong jwabkn sye ni tgh tnggu hri nk branak je..hahaha..ni tgh prggy ank second nk msok 9 week prot da nmpk skit..mngkin prot xhbis kcut lgi da lekat blik kot haha

Normal sis.think positif.besar kcik prut bukan ukuran. Janji baby sihat je. Saiz prut ikut bdan jugak.ada yg 20 weeks keatas dh nmpak.ada yg xnmpak lgi.saya anak 1st dulu 20 weeks dh nmpak. Org sangkakan dah 6 month.skrg preggy anak kdua,masuk 7 bulan Bru nmpajk.tu Pon org kata buncit. xnmpak cm preggy

saya lagi suka dapat sorok perut..tp dapat sorok sampai 6bulan je. masuk 7bulan perut dah stat besar ..ramai yg terkejut saya preggy..ni dah 9bulan tunggu hari,makin besar x boleh sorok dah. jangan la stress untuk benda x penting..byk lg benda nk fikir

Normal. Sy pun obes. Siap pakai baju zaman slim lg ms mengandung. Kwn ofis tegur awk nie mcm x mengandung je heehhee. Sekali msk 37w nahhhhh selambak baby membesar bagaikan johan dlm rahim, time tu baru tukar baju lebih selesa. Relax saja asalkan anak sihat.

Xpela sis..xperlu pn org tau kita pregnant..yg penting org2 yg rapat je tau..bila semua org tau, ad yg xsuka, pastu kita yg rs down..tgk badan jgk, ad yg 7-8 bln bru nmpk perut..yg penting mommy n baby sihat..keep positive..

Sya punya bru 18week dh nmpak sgt..lg² kalau pkai baju begetah..sy 45kg.kalau jln² maseh juga org lain tak tau kta ni preggy k x. Rasa risau plak nak jlan.takut tkna tempias dek jari org yg lalu🤪

xpe sis...nanti lepas bersalin diet hokeh. terus jadi hot mama. mmg kalau badan bam bam baby bump lambat sikit nampak. kalau nampak membuncit pun org kata kita gemoks. xkisahlah yg penting baby sihat

Normal je sis. Sebab saya pun chubby. Orang tak tahu saya pregnant, perut kecik katanya sedangkan saya dah 7 bulan. Tapi malas nak kisah apa orang cakap, janji baby dalam perut sihat 🤗

Sy pn bdn besar org xperasan. Xyh la stress sis, janji anak sihat sis.. Lgpn lemak kita tebal xsama kulit perut mcm org slim.. Perut nmpk ka dak ka janji anak kita sihat...