Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Ginny, Pakar Kulit dari Dr Ginny Clinic

Adakah krim pelindung cahaya matahari penting untuk orang dewasa dan kanak-kanak? Adakah barangan terlarang terkandung di dalam krim pelindung cahaya matahari? Berapakah umur sesuai bagi kanak-kanak untuk memakai krim pelindung cahaya matahari? Jom tanya semua persoalan anda berkaitan dengan keperluan pemakaian krim pelindung cahaya matahari dan kesannya terhadap si pemakai bersama dengan Dr. Ginny, Pakar Kulit dari Dr Ginny Clinic pada 10 November 2021, hari Rabu jam 3 hingga 4 petang. *NOTA : Segala persoalan diluar daipada topik dan masa yang ditetapkan berkemungkinan akan dipadam atau tidak dijawab langsung.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Ginny, Pakar Kulit dari Dr Ginny Clinic
28 Balas

Hi Dr. Ginny, my daughter loves to play in the sun. 1. I wonder if the sun exposure around 4-5pm these days bad for the skin. 2. Should I use sunscreen? 3. If yes, which brand would be the best and whats the suitable SPF for a 2 year old Thanks in advance Dr

2y ago

thanks Doctor