kerap mengeras

Adakah kerap mengeras tanda bersalin walaupun tak sakit?

13 Balas

saya anak sulung dulu baby kerap mengeras..go to hosp bukaan dh ada tp masa tu sy preg 32 weeks baru..jd dorang masukkan ubat utk matangkan paru² bayi..sakit sbb ubat tu cucuk kt kite. bkn direct baby..so kite yg rasa..alhamdulillah seminggu ddk dlm labour room dgn perut sakit xbermaya nk mkn bby keluar..nasib normal je

Mngeras dgn waktu yg semakin konsisten....contohnya dlm 5mnit perut akn mngeras sbnyk 3x....kalau sejam mengeras...lps tu 2 jam pulak br mngeras itu bkn tnda bersalin

Slh satu simptom nya adalah mngeras..sis dh brp.minggu?? Jika stiap 5minit mengeras better sis g hsptl asap

Sama jgk sy...nk baring x blh sgt...nk gerak sikit pn sama jgk..

sy pon kerap mgeras perot tpi bru 30minggu

Tu adalah contraction palsu....

Yap. Sis how many weeks dh.?

Yup. Dh brapa minggu?

ye sis..

Ia..