mengeras

Salam mommy , siapa ada pengalaman perut kerap mengeras tapi tak sakit . Itu tanda bersalin gak ke ? Perut sy mengeras dr smlm , tapi tkde la 5-10 minit selalu . Cuma dia mengeras kerap .

2 Balas

Die berlatih jer tu.. Klu kerap mengeras tak sakit bkn tanda bersalin.. Baby mengeliat dlm tu. Praktis nak kluar.. Tanda bersalin ni kalau mengeras + pinggang sakit sgt. Ni kene alert dgn kekerapan. Semakin kerap menyerang, tanda bayi nak keluar. ☺️

Ya salah satu tanda. Tgu saja sakit nanti segera ke hospital. Jangan tangguh