Perut kerap mengeras

Perut kerap mengeras tapi tak sakit sangat(masih boleh control). Mommy2, itu tanda bersalin ke? #firstbaby

1 Balas

Masa kandungan saya 6 bulan dulu jadi gitu, mengeras sampai rasa cam contraction. Mula2 sikit, lama2 jadi kerap, berpeluh tahan sampai malam. Pergi klinik (selamat pergi kalau x.. ha) rupenye doc kate premature contraction. Saya dirujuk ke hospital kerajaan untuk ambil injection matangkan paru2 bayi, sakit giler bapak. Injection tu just in case baby premature. And contraction tu disebabkan kuman GBS (doc bagi ubat pil tembak ke vagina). Alhamdulillah.. baby bersabau then lahirlah cukup bulan. ☺️