Perut kerap mengeras tapi tak rasa sakit tu pun tanda nak bersalin ke atau brixton hicks je?

Ibu ibu semua sekarang saya dah 37 weeks 3 days perut saya kerap mengeras tapi saya takde rasa sakit atau apa apa tanda bersalin pun , kalau kerap mengeras pun walau tak sakit tanda nak bersalin jugak ke ? #firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

7 Balas

saya pun sama sis. kerap mengeraskan lepas tu hilang. kemudian semakin lama semakin mengeras dan sakit. Alhamdulillah dah bersalin pg td. saya doakan semua yg sedang menanti hari dipermudahkan Aminnnn. #38weeks

Saya pun mcm tu sis kerap betul mengeras dlam sehari tu tp takde sakit yg orng kata mcm contraction tu.. risau juga kadang skrng pun dah 37w5d juga. 😅 Baby active je.

Kerap mengeras tu bape min skali?? Kalau 10-15min cmtu dikira contraction eventho xsakit sis. Kalau sejam skali or stgh jam skali tu normal je.

sama sis saya pun kerap mengeras , dia punya mengeras tu sampai menangis dibuatnya . lepastu dah takda mengeras lagi . 38w6d 🥰

sama sis, perut sy pun kerap mengeras 38w 6d tapi langsung takde rasa sakit contraction. bimbang juga dibuatnya 😓

mengeras tu maksudnya apa? perut cekang ke

6mo ago

haah . kalau mengeras smpai ari2 sakit betul2 itu x normal .

kerap mengeras 24jam?

6mo ago

Haah betul sis kerap sangat mengeras tapi saya takde rasa sakit pun.