Susu Untuk Bayi

Adakah anda beri susu formula atau susu badan kepada bayi sebaik sahaja dilahirkan?

Susu Untuk Bayi
74 Balas

Saya tak sempat susu kan bayi masa dia dikeluarkan sbb denyutan jntung lemah. Terus nurse bwak lari dia ke wad. Jadi dia minum susu formula dulu. Balik rumah baru sy dpt mnyusu smpai lah sekarang dia dh 9bulan 😊♥️

5y ago

Alhamdulillah. ❤️

Seeloknya spare susu formula....setengah hospital kerajaan/swasta sekarang sarankan ibu untuk bawak susu formula...sebab xsemua ibu melahirkan akan ada susu badan di awal kelahiran...

5y ago

Tak pernah dgr pula sis. Selalunya org2 sendiri yg nk bawa...hospital mmg tak galakkan langsung.

Susu badan. Kalau kat gov hosp biasa nurse suh simpan botol. Breastfeed. Tapi sy sorok2 bagi baby susu formula, sbb susu tak de biasa utk 1st day bersalin

Rasa masa di hospital nurse bagi formula dulu sebab sy czer dan keadaan masih lemah plus pitam lepas bersalin..tengah malam baru dapat menyusu betul. 😃

better susubadan kita..sekurang2 nyaa 6 buln bby kne minum ssu bdn kita..sbb ssu kita je boleh bgi antibody pada bby..sb ssu formula xde antibody...

Susu ibu untuk anak pertama, susu formula utk anak kedua sebab saya terlalu lemah. Dh ok baru saya beri susu badan sampai skrg.

susu badan lh sis.. tapi tak semua ibu bertuah dpt bg full susu badn kat beby... ada yg guna botol susu sbp alasan tertentu...

susu badan kalau boleh..banyak kebaikan susu badan..salah satunya sebagai antibiotik dan baby susah sakit..insha Allah

Susu badan... Senang... Sbb susah nak cari yang sesuai utk baby bawah 6 bulan.. Jadi usaha kan juga bg susu badan...

Bagi susu badan. Setakat ni anak2 semuanya susah nak lepaskan susu badan. 😊