bayi selalu kembung perut

assalam. nak tanya, bayi saya 2bulan setengah asyik kembung perut dan muntah. sy dh cuba pantang makan sebaik mungkin supaya bayi tak kembung perut sbb bayi susu badan tp sama je. ada tak susu formula untuk bayi yg kembung perut?

2 Balas

Hi mommies , anak sy minum susu frisolac hijau . Mmg dr syorkan utk baby kmbung. Lepastu mmg dia byk kentut lega dgr dia buang angin 🤣 tapi dia nak minum sikit je. So sy nak jual susu yg ada ni baru guna 8scoop. Kalau sis nak boleh ws saya ye 0197447630 🙂

Susu badan paling bagus untuk baby.. Kalau muntah juga kena rujuk doktor paediatrician utk ketahui sama Ada Baby ada masalah reflux yg lain atau colic... rujuk pakar

5y ago

Terima kasih 😊