Upt positif line pekat sgt...arini pegi scan xnmpk apa cuma dinding rahim je tebal..last period 15/3

Ada yg sama mcm sy scan x nmpk pape??#ingintahu

Upt positif line pekat sgt...arini pegi scan xnmpk apa cuma dinding rahim je tebal..last period 15/3
20 Balas

Pd sy normal rasanya. Sbb syg masa check upt dlu, mmg double line n clear. 3x syg buat upt. Then pergi klinik check upt pun sama. Tp scan xade pape. Masa tu risau dah. Lg2 nk 2 mggu lewat period. Dlm kepala mcm2 fikie. Bila dah 7 minggu, baru nampak kantung. Pada weeks 12 dah nampak baby dah. Alhamdulillah.

2y ago

Betul. Inshaa Allah. Semoga ada rezeki sis dan suami😊

saya last period 10/3 harini check naik double line. cuma bln 3 haritu sy period sedikit sgt mcm coklat² je dekat pad tak de pun bila buang air kecil je nmpk die keluar tu pun sedikit sgt. so utk usia kandungan sy nak kira last period bulan 2 atau bulan 3 ye. ada pengalaman tak kawan².

2y ago

tak pasti..boleh g klinik puan scan...nnti dokter tu terang kan

Mungkin normal rasanya puan. Sy masa 5 minggu buat upt, double line. ptg tu pergi klinik utk scan. Dr nampak dah kantung. Sblm tu Dr dah ckp, kita try scan dulu sbb awal lg selalu x nampak. lps dah nampak tu, Dr ckp sah lah pregnant, dpt tgk kantung tu mungkin sbb sy kurus katanya.

Kalau ikot kan 15/3 last period tu sekarang 6week. Awal lagi tu sis. Repeat lagi 2weeks in sha Allah dah ada. Setiap org berbeza. Kdg seawal 6week dah nampak kantung. Ada yg 8weeks ke atas. Takpa jgn risau mmg pregnant tu. Semoga Allah mudahkan untuk sis

2y ago

aamiin..moga ada la rezeki sy tahun ni..

Sy haritu macam tu juga. Dinding rahim tebal ada dua kemungkinan, nak period or pregnant. Sebab tu selalunya dr suggest scan after 6weeks untuk nampak kantung. Tapi benda ni depends kat orang juga..

2y ago

lps ni saya tgu dlu laa ..nnti baru scan lagi

Normal mcm tu .. saya pun masa 4weeks confirm kan klinik, tp tak scan sbb dktr ckp kalau scan x nampak. 6weeks scan dah nampak kantung. 8weeks scan dah pakej dgn jantung.

2y ago

insyallah..moga ada rezeki nya bulan puasa ni...terima ksih sis sudi komen

Sy pun macam tu dulu. 2 line clear. cek kk finding Rahim tebal. cek dah 7weeks. next app 9w baru nampak baby n heartbeat. awal2 kena bykkan bacaan perkembangan baby. in Shaa Allah

mgkin awal. lg sis.. tggu lg 2 mggu atau 3 mggu p scan plk.. yg penting jga diri..kesihatan.. minum susu.. jgn buat keje berat.. mkn acid folic.. bykan sayur2an

2y ago

amin2..inshaAllah +ve je pikir ye.. ade tu kalau dh rezeki xkemana

masih baru sis mmng nmpk dinding rahim baru... 8week pun blm tentu nmpk lgi baby nya 12week baru nampak... sis jaga permakanan je sis dah ada dh to

2y ago

kalau dah ada alahmdulilah..moga ada rezeki sy yg tgu 4tahun ni aamiin

sy last period 11/3 .. now dh 6w 3d masih xg scan lagi sbb nk tggu bsr sikit baru blh nmpk.. insyaAllah.. sis blh g scan balik 8w

2y ago

Sama dengan saya hari 6w 3d scan doc kata rahim tebal cantik. Belum nampak kantung, repeat scan lg 2 week.