CONFIUS + RISAU ☹️

Ada yg penah lalui mcm sy x 😢..sy last period 15/5/2020-22/5/2020..period mmg tiap2 bln dtg..kdg2 awl sehari dua..kdg2 lewat sehari dua..cumanye start dr 15/6 smp skrg period x dtg 20/6/2020 cek upt kt umah naik double line terang..ms tu dh happy sgt smp nangis sbb sy dh kawen 3 thn ☹️..lps tu sy ada sejarah gugur sblm ni 😔 9/7/2020 utk dptkn kepastian, sy gi klinik utk dptkan pengesahan..ms tu kalau ikut anggaran kandungan 7w++..tp doktor scan dr ats x nmpk..yg dktr nmpk rahim dh menebal..dktr set repeat scan lg 3 mggu n dktr ckp mgkin kandungan terlalu awl 18/7/2020 Mlm sabtu 18/7 sy kluar spotting lps kemas umah skit..ms tu dh risau ☹️..tp esoknye ahad 19/7 pantiliner kosong..xde spotting dh..ms tu dh lega 20/7/2020 Semalam 20/7 keluar fresh blood plak 😢😥..tp dia kuar fresh blood tu waktu pg shj..ptg n mlm xde keluar apa2 😣😣...terus gi jmpa doktor..ms scan doktor nmpk kantung..tp kantung baru berusia 5w1d..tp baby x nmpk lg..dan ms tu keadaan kantung bkn kt tgh2 rahim..dia duduk kt dlm rahim tp kt tepi skit..dktr kata kalau silap skit blh gugur 😭..n dktr kata mgkin terlalu awl atau dktr risau tkut eptopic pregnancy 😣😣..dktr keluarkn surat suruh rujuk pakar dlu..then sy ke pakar utk buat TVS (scan melalui faraj)..sblm scan bwh, dktr pakar scan ats, still nmpk kantung tp kecik..then dia scan bwh..tp cari kantung x jmpa 😭..yg dktr jmpa cyst berukuran 1.46cm dan dktr x perlu risau sbb x bahaya..puas dktr godek cr kantung x jmpa..dktr nk sedapkn hati dia kata mgkin awl lg..tp dia musykil sbb kalau ikut kiraan skrg dh 9w ☹️..then dktr keluarkn surat utk ke PAC hari ni 21/7/2020 😔 ADA SAPE2 PERNAH LALUI MCM SAYA TAK 😭😭..DAN MOHON DOAKAN RESULT YG KELUAR NANTI BAIK2 SAJE 😭😭 #firstbaby

CONFIUS + RISAU ☹️
1 Balas

Doa byk2. Sama tapi bezanya sye tak nampak apa2 smpai 9 weeks. Dan doktor pakar konfirmkan takda kandungan luar rahim cuma kandungan masih kecil. Tapi kalau dah keluar darah kerap sgt, rasanya patut g klinik. Sbb sye keluar darah mcm tuh dan lastnya gugur. Doa byk2 dan bykkan rehat eyh. Jgn byk bergerak. Dan jumpa doktor juga. InsyaAllah tiada apa2.

4y ago

Dh di sahkn eptopic pregnancy..tiub sebelah kiri dh di buang mlm td by caeser