Scan baby x nmpk dalm kntung

Assalamualaikum..semue..maaf nk tnye.... Normal ke kandungan x nmpk lgi dlm kantung..... Sy period mmg x regular... Ni Btul2 rezeki Allah bg mgdung..... Ikut Last period dh 12mnggu... Tp scan kantung nmpk... Baby x nmpk lg... Ikut scan bru 6 hingga 7 mnggu.... Kepala Mcm2 pk.... 😅 ##bantusharing #mommybuntu

Scan baby x nmpk dalm kntung
10 Balas

sama sis. saya pun period mmg sgt2 xteratur.. kadang berbulan2 setiap hr period. kadang 3-4bln langsung xda period. Bln 6 & 8 period dtg ctk dlm 4-5hri tp cycle yg panjang.. dekat 40hri. Bln 9 period xmari..memandangkn period mmg xteratur,sy xfikir yg sy ngandung..tp 21/09 sy tb2 rsa nk check upt sejurus bgn tdo 5am. 2garis tp 1garis tu xjelas. Setiap hr sy check..garis mkin terang. 24/09 scan kt hosp..xnmpk baby dlm kantung. Doktor kata kemungkinan ectopic pregnancy. Sy menangis semahunya. Memandangkn 8thn sdh usia ank pertama. Jd sy mmg sdh lma mahu Punya anak lg. 25/09 doktor bg appointment dgn pakar di hosp besar. Sejak itu, setiap 2mgu sy jumpa pakar di hosp besar..selama 2bln lbh..sampaila baby betul2 sihat dlm kantung & jantung baby kelihatan berdegup dgn sihat. Thanks God... God is good! Sekarang kandungn sy dh 6bln..puji Tuhan,dia sehat 😇 so..sis pun jgn risau yaaaa. Berdoa selalu.. Jgn byk fikir sgt...xelok stress msa ngandung ni. lg2 la di awal kehamilan. Byk kn rht... jgn bt kj2 berat.

2y ago

boleh saya tahu kalau ectopic pregnancy scan boleh nampak kantung ya dalam rahim? saya ingat kan kalau ectopic bila scan tak nampak apa apa

klau ikutkan 6w+ mmg xnnpk baby lagi.. tpi dah ada yolk kan.. alhamdulillah yg pting dah ada yolk n xda pendarahan..mgkin sebab period xregular tu mcmtu xpa..think +ve saja yaaa.. sy pun baru scan kemarin 5w+ tapi xdA yolk pun hnya kantung saja.. smoga baby Kita sihat2 sajaa aaminn2 ya rabbal alaminn 🤲🏻

setiap orang berbeza, doa banyak2 InshaAllah semua baik2 shj.. macam saya masa 8w nampak kantung+jantung berdegup...

8-10 minggu sis..setiap org tu bebeza..Ade y nmpk cept ..Ade y lmbt..moga kandungan sis baik2 aje.. InsyAllah

Sye 8w bru ade heartbeat semua..sblum tue cek doc siap ckap mgkin kndungn xmenjadi..teruskan positif 🤗

sy pon msa scan 6weeks kntung shja..pahtu doc bgi appoimnt,repeat scan 2weeks lgi

itu normal sis..perkembangan janin lain lain sis..mcm saye scan 6 minggu baru nampak kantung je

SBR ummi.biasa 20weeks above bru nmpk..xpun nti sruh doc zoom

persenyawaan lambat ni. macam sy

period irregular tu yg xnmpak