Anak Pertama Meragam

Ada yg mengalami masalah ni tak? Sy baru 1st trimster tapi si abang ni asiklah mengamuk,menangis tanpa sebab...sikit je punca dia akan mengamuk...padahal awal-awal lagi ni dia cam ada instinct laa...

5 Balas

anak sulung saya pun bru nk msuk 2thun ni ..sllu dia bole tdo sndiri main sndiri .. now nk brkepit 24jam tdo kene pluk klu x pluk pun dia nk tgn saya jadi bntalnyee klu dia tbngun saya belakngkan dia mesti nangis trus. kene menghadap dia je so dia bngun dgn snyuman 😅. nk msak pun sush sb dia ikut. bahaya tkut trkena prcikan mnyak ape smua .. g tndas pon ikot 😌 sllunya bg fon je dah ok tp skrang dia nk ikot jugk . kalau ada bapa dia dpt la saya reht skit . saya faham dia nk prhatian lebh sb nk ada adik dah . tp kdang tu smpai saya stress naik rimas 😅😅 taktahu la kalau adik dia dah lahir nanti

Samaa! Saya pun tengah alami benda ni. 1st trimester buat perangai sesikit. Ingatkan mungkin kurang perhatian sebab saya mabuk teruk memang tak larat langsung. Masuk 2nd trimester dah okay banyak luang masa dengan dia pun makin menguji😂 Sikit lagi nak masuk 3rd trimester ni entah la macam mana nanti hahaha

Abg tahu ibu pregnant kot! Alahaiii.. nanti awak pujuk dia ya, ajar dia betul betul tentang adik baru. Ni ada tips https://my.theasianparent.com/bantu-anak-anda-mengalukan-bayi-baru

Ank sulung bila mengandung mmg akan cmtu perangai dia..harap bersabar proses dia nk jd abg tu

Ank 1st sy yg dh umur 10thn pun mcm tu sis... Geram kdng tu, x leh tersalah tegur....