anak sy kerap tantrum .

dia baru nak masuk 5 bulan tapi kerap mengamuk . menangis , anak anak ibu dalam ni ada tak yg macam ni ? sy buntu da kadang burn out , da tukar pampers da sapu minyak kat perut , even minyak kasturi pun sy sapu 1 badan dia bila dia menangis mengamuk tu . susu memang kerap sy bg kadang xsampai 2 jam pun sy da susukan dia balik sebab mmg dia bila tak ok akan cari puting sy . tidur cukup da rasanya sebab siang dia akan tidur 2 - 3 kali . malam pukul 11 - 12 tu time tidur dia . tanda nak tumbuh gigi ke ? tp bila tengok macam xde . baru - baru ni je dia macam ni tak kira pg siang petang ke malam . #firstmom #pleasehelp #firstbaby

6 Balas

badan dia tengah nak prepare untuk new skil kot, meniarap or menggigit atau nak duduk. awak mesti lebih kenal jenis tangisan baby awak kan. baby saya pun skrg 5bulan nak masuk 6bulan tiba² jadi bgn malam kerap setiap sejam semata nak mengempeng. sebelum ni dia tidur je malam, bgn pkl 3pagi ngan 6pagi nak susu. petang² cuba bawak dia keluar tengok pokok² hijau bagi otak dia refresh.

baby cpt bosan kalau rutin yg sama. je. cuba ubah, wktu siang tu bt something yg baru.. bawa dia tgk something.. jalan2.. klu tgk muka dia melilau2 tgk tu tgk ni, dia bosan la tu. baby nangis kan ada beza, awk pun msti dh kenal nangis lapar, nangis berak, nangis panas atau sejuk, nangis sakit dan sebagainya

ini ikhtiar ye,sebab saya ada dgr ceramah,Cuba pasangkan surah arrahman,selalu pasangkan..selain dari tu sis boleh Cuba cara yg lain jugak ada di YouTube,sbb anak ni peel dia tak sama,ada org guna cara ini okay ada org guna cara itu okay

1y ago

anak buah saya dari umur tak sampai setahun sampai umur 5-6 tahun mmg tantrum hari2 tanpa sebab. jumpa pakar Dan jumpa ustaz,mmg mereka kata itu peranan dia je jenis suka menagmuk takde sebab. Kakak n husb bukan jenis marah², dia satu² nya anak jadi mmg fully perhatian pada dia,tapi still menangis2

tengah mengalami 😭 baby cun 3 bln, tengah blajar meniarap. asyik menangis je, pinggan pon takbasoh lagi, katil beselerak, bju tksempat jemur. nak gendong je, bila meniarap menangis pulak sbb taksbr nak pusing bdn 🥲

baby nangis cara baby nak berinteraksi dgn kita. awak follow baby language dgn sna awak boleh dpt mcm2 info berkaitan baby. cara nak takle baby.

xselesa kot