Baby mengamuk ketika df

Baby 1 bulan, bila waktu malam je directfeed dia akan mengamuk, menangis tapi masih nak hisap breast, mcm meneran sbb sakit perut pun ada, tapi kalau tengah hari okay je, tak teruk mcm malam. Bende ni normal ke, #firsttimemom #bantujawab

2 Balas

saya rasa macam ni, maybe dia ngantuk nak tidur, tapi dalam masa sama nak ngempeng (nak comfort) tapi kan susu auto keluar bila ngempeng , dia bukan nak susu pun tp nak ngempeng. Itu yg dia ngamuk² sbb macam terpaksa telan susu tu sbb nb kan selalu macam tu 😅

1mo ago

anak saya pun penah gitu, sampai muntah susu sbb overfeed

Lekapan mulut baby pada aerola OK tak tu? Atau dia nak tidur?

1mo ago

Oh nak susu. OK je