??

Ada yg boleh suggest mcm mna nk maintain kn berat? masa 11mggu berat turun 1.3kg, tp 13mggu berat naik 1.2kg ... hbis kena marah gn doc, mkn mcm biasa cuma kurg selera mula2 preggy .. ad kena mngena dgn susu ke? sy minum anmum .. berat naik mndadak ..

8 Balas

Annum gula tinggi. Sy sangkut gdm. Jaga makan n minum je sis. Klu kandungan dah kuat,banyakkan berjalan 15 minit ok dah tiap hari. Sy amalkan berjalan kaki,jaga makan n minum je. Alhamdulillah berat sejak pregnant naik 8 kilo. Now pregnant dah 8 bulan.

Blh jadi ya..anmum tinggi gula..ada yg minum ok..ada yg minum berat mendadak naik.kecuali if banyak gerak..peluh bnyk kluar ok..klu bnyk duduk @ kerja x bnyk..try tukar brand lain.. Tgk jg cara pemakanan..

Sy pn berat naik mendadak..sbln naik 3kg..terkejut nurse..dia kata jgn mkn berat tgh2 mlm..tp sy xbole...dh minum susu,mkn buah,biskut pn still lpar jga..smpai xleh nk tido..last2 mkn nasi or mee..

4y ago

sis 3kg....saya pernah naik 8kg dalam 2minggu...

Sy berat turun dr booking... Nurse surh naik... After 2 weeks naik 1kg... Xde pun kene marah... Nurse siap ckp kn naik lg, at least bg sm naik dgn berat ms booking...

Saya pernah naik 4kg 🤣 tp sebab mkn biskot bila lapar tgh malam.bila saya stop,ok dah berat saya naik ikut spatutnya.gula pnyebab brat naik byk tu

Tukar susu... Sy baca ramai yg sangkut lepas mnum anmum... Kwn sy pun ada cter mnum anmum terus berat naik mendadak... Smpai kena mnum air gula...

mse sy awl2 prgnnt pon Nurse dgn DR nshtkn klu bole jgn mnum anmum sbb ad gula tmbhn.. cba awk mnum HL ke Farm fresh ke atau jnis susu yg lain..

annum kandungan gula tggi .. sy minum baby besar smpai 4kg lebih ..