Alahan hamil

Ada yang hamil tpi langsung x mengalami alahan biasa atau teruk2?

34 Balas

kehamilan ank 1 & 2 pya la teruk , mual muntah pening.. x larat bangun.. hb low.. smpi2 sya dh give up xnak mengandung lgi.. tiba2 kehamilan ke3 xda langsung alahan.. hb , bp , gula dlm darah semuanya ok. pdhal org kata , makin berumur makin tggi risiko.. nie dh bersalin dh , baby sihat walafiat xda komplikasi apa2.. alhamdulillah

Sy dh 7 weeks 4 days. Mual2 tp sikit sgt. Kerap lapar tp agak memilih makanan. Tak mkn mknn berkuah atau letak kuah. Mkn nasi pon dgn lauk yg kering. Pagi2 lepas subuh mancuh air sirap ais makan dgn buah tembikai.😅

2y ago

Sy MSE pregnat 7week MKN bnde manis2 sis BG alhn hilang,mknanyer berkurg alhn.mkn aiskrim mcm2 Sy MKN.lps MKN mmang berkurg sis,setiap alahan DTG crik bnde mnis

Saya sekarang 31w. Awal dulu tak boleh bau menggoreng & bau wangi sangat, hidung sensitif. Loya sikit2 tapi tak muntah. Pertengahan trim 2 macam tu dah hilang. Alhamdulillah.

saya dah 11 weeks. Alhamdulillah takde sgt alahan tu cuma kalau pening kepala terlampau sgt baru rasa nk muntah 😂, perut asyik berangin, sembelit pastu kuat makan 🤭

saya dah 1bulan kemarin, kata bidan saya hamil, alahan takde pulak Alhamdulillah, belum Chek lagi guna test kehamilan, nanti beli baru Chek, insyaallah,

2y ago

sdh chek tapi 1line saja, entala pening nak fikir, kalau ada insya Allah ada la tu, rido saja

Ada, alhamdulillah saya kurang alahan. Itu satu nikmat juga untuk awak tau. Doa banyak2 supaya perjalanan mengandung awak dipermudahkan 🥰

Saya dah 28 weeks and 3 days. Alhamdulillah so far tiada lagi alahan start dari first pregnant. Cuma badan cepat penat and sakit badan 😂

saya anak pertama dari first tri-third tri takda langsung alahan , pregnant anak kedua ni makan memilih .. ada rasa mual2

Alhamdulillah ya allah sy dh 9minggu tp tkde alahan apa2 lg. Cuma rs loya bila time tgh makan je. Hrp tkde alahan sampai bersalin

dari tahu pregnant smpai 14week masih alahan...berat badan turun hampir 7kg🤣...hari ni,alhamdulillah naik 0.5kg🤣