Alahan hamil

Ada yang hamil tpi langsung x mengalami alahan biasa atau teruk2?

34 Balas

saya normal ,rutin makan semua sama ja. cuma kerap berangin perut,sembelit. dah 9 week😇 harap baik2 saja semuanya.

Saya la dri awal pregnant tak ade alahan hamil 🤭 cuma pening2 dngn tiada selera mau mkn. Skrng ni dh masuk 35weeks

sy dah 9w.alahan x truk sgt cume kerap skit kepala je.kerap lapar n asyik nk mkn buah yg mnis2 je...asam2 xnak😅

2y ago

kita pon sama laa skrg dh 12w tapi tak ada alahan ada mual2 laa tapi tak muntak lagi hehe

saya tak ada alahan sampai xtau preggy dh 5month 😬 skrg dh 33weeks, alhamdulillah sampai skrg tak ada alahan

Alhamdulillah, dah maasuk 32 weeks, saya tiada apa2 alahan or sickness… cuma cepat lapar melahap je keje😂

ada. tak penah morning sickness ke evening sickness night sickness ke sampai la selamat bersalin 🤭

saya. alhamdulillah. penat je laa. n breast sakit smpai skrng dh 18 weeks

Saya dari mula2 tahu hamil sampai dah 7 minggu ni pun tiada sebarang alahan.

2y ago

Btl la tu doc ckp. Dlm 6 minggu. Selalunya klu 6 minggu mmg cuma nampak kantung aje. Sbb tu klu nk buka buku doc akan galakkan dtg masa week 8@ 9. Hopefully baby n ibu sihat sentiasa 🥰

Heee sayaaa , alhamdulillah x de alahan tapi slalu heart burn yg huat nk muntah

saya bru 5w ade mual sikit xtntu. kdg ape yg sy masak xblh mkn Rasa NK munth