Posisi tidur

Ada yang ckp tido terlentang bhya .. tp saya selesa tido terlentang .. bila saya ngiring ke kiri ulu hati saya macam ditekan sakit sgt .. bila ngiring belah kanan perut bawah jd sakit sgt pulak☹️.. minta suggestion .. mmg btl ke terlentang bhya .. tp saya selalu tinggi kn bantal kt kepala dn letak bantal kat kaki

5 Balas

Better tido mengiring bila dh masuk 4bulan ke atas utk melancarkan pengaliran darah ke baby. Mengiring sebelah kiri. Mmg buat kita kurang selesa sbb selalu terjaga tido mlm tapi itulah kan utk kebaikan baby. Kena bersabar byk2

Pernah baca artikel sebaiknya ibu hamil tidur mengiring. Kalau terlentang letak bantal kat belakang supaya posisi puan senget/terangkat sikit. Sy kdg tidur mengiring rasa sempit nafas.

4y ago

Yee saya slu letak blkg biar senget ckit sb bila da tido ngiring perut sakit mcm kena tekan je apa lg nk bgun ssh

Sy pun selesa terlentang. Tapi sy akan letak bantal blkg badan belah kanan. So takde terlentang sangat. Bahaya la jugak sbb takut darah tak cukup sampai ke baby.

Sama mcm saya tidur telentang lg selesa..tapi tak kerap la sya tdo posisi tu..kalau dah lenguh mengiring kiri n kanan baru saya tidur telentang

sy jarang tidur terlentang kdg x selesa jg nak tdr mengiring😅 tukar² posisi