posisi tidur

sy hamil 11w4d..sjak mnjak ni sy selesa sunghuh tido terlentang..dlu msa bru2..suka tido mengiring shj..skrg selesa pulak mengiring..sy risau..bhya ke kat bby lau tido telentang shj..sbb ni 1st baby sy

2 Balas

Jangan biasakan. Sebab nanti baby dah berat bahaya untuk baby sebab bila baring terlentang, baby akan tekan satu saluran yg bantu oxygen pergi ke baby. Boleh sekejap sekejap. Banyakkan mengiring ke kiri

Nurse cakap ikut selesa kita. Tak bahaya pon. Cuma bila baby dah besar, kita tidur terlentang rasa senak la sikit perut.