Pregnancy + on Metformin

Ada yang boleh kongsi, perkembangan baby semasa hamil bila kene on Metformin? Delivery ikut due ke macam mana? Pernah kena kencing kotor semasa hamil ke? Ada rasa pelik2 ke?

2 Balas

Metformin kne deliver on 38weeks.. so far ok, baby pon keluar ok sihat tk de apa. Cuma lps on metformin saya tk makan pon ubat tu.. saya just control makan smpi bsp saya ok. But ikut pd doktor la klau bole awk mkn ikut nasihat doktor. InshaAllah tk de apa ok ja semua, doa bbyk

oh yg tu sy xpsti..sbb sy xpnh alaminya...xpe sy try up status sis ni ea..hrp jika ada yg berpengalamn blh share ttg ni dgn sis..jg dri bebaik ea..😉