on ubat diabetis

Hai mommies , siapa macam saya kena on ubat diabetis ms hamil, saya 36++ week tiba2 kena on ubat lak jenis metformin, siapa tau ada kesan sampingan x untuk baby? atau effect lain?

2 Balas

sye dari 12w dh kne telan metformin 2 biji 2 kali sehari.. mula² mmg muntah2 cirit birit farmasi bgtau antara effect dia... lps 4/5 hari camtu dh serasi okey jer telan... tu sye laa... tiap org lain² kan.. skrg dh 37w dh...lagi smggu jer nak induce 9/2 nii..

3mo ago

yer sbb gdm.. semoga dprmudahkn yerr..

Metformin ok je. Actually metformin org guna blh turunkan berat bdn..sy mkn berat tak naik sgt pn. Baby ok je.