Nak tanya ibu-ibu GDM on Metformin

Saya on metformin 2 biji sekali sehari.. Betul ke saya kena beranak 38 minggu? Ke boleh lagi ikut due date? Ibu-ibu macam mana? Doktor scan tengok baby dah terlebih besar.. saya pula baru 36 minggu...

2 Balas

Selalunya diorg tak sarankan lah lebih 39w tambah awk dh scan baby besar. Boleh bg risiko kat awk ngn baby. Kalau besar sgt baby and bg risiko utk normal diorg akan suggest czer. Better follow nasihat dr bila next check up ya dia akan advise u

ya betul. gdm on ubat mmg akn dpt tarikh awal..tak ikut due date. klu gdm on diet baru blh bsalin on due date.