caesar

ada x mommy sini prnh caesar untk bby first??? dh 28week 5 day... smlm scan dooc ckap bby songsangm...

29 Balas

Sama saya tapi saya anak ketiga YG sonsang baby boy. terpksa Caesar tapi patut 38week tapi 37week1hari dia Dah buat hal nak keluaq Turun lendir...sampaii hospital scan still sonsang...Tolak masuk ward salin baju lepatu Tolak masuk Dewan bedah Mula nak teran doctor bagi ubat tahan sakit semetara nak bius..7.30mlm masuk dalam baby selamat bedah 8.30mlm..ibu terpksa tunggu jahit 10.30mlm baru Tolak keluaq...pengalaman xkan pernah lupa❤️❤️

Masih awal... Insyaallah baby akan berpusing lg... Biasa lah baby selalu bergerak kan... Tp jngn gi mengurut, bahaya nanti terbelit tali pusat pulak... Cuba gosok2 sendiri.... Bg baby bergerak aktiv.... Nanti baby tu pusing lah.... Sy pernah jgk mcm tu... Dah 32week mase tu... Tp aktiv berjalan petang2.... Dlm rumah pun kuat tunduk bngun.... Gosok2 ngn tangan sikit...akhirnya allah permudahkan

Songsang tu biasa lah... Baru lg kan... Ade masa lg untuk baby betul kan tempat duduk... Baby sentiasa bergerak dan berpusing.... Sy dlu uri di bwh, usia dah 30week....sy gi bidan urut2 sikit je kat ari2 tu bg baby berpusing.... Alhamdulilkah ok.... Memang nurse x bg kite gi urut, risau terbelit tali pusat.... Sabar lah ye mommy, nanti baby berpusing sendiri, selasu gosok2 baby tu.....

Sy cser for first baby. Baby still blh pusing lg tu. Cuba google How to turn a breech baby. Ada byk tips. Dulu ms baby sy songsang 32 weeks, sy buat pose cat dog and sujud. Lepas tu sy psg music dkt hp letak kat bwh perut hoping baby blh dgr and trun diwnwards toward the music. Alhamdulillah baby pusing ke bwh semula semula after 2 weeks

Sy czer 37w5d. Bleeding tp tak buka laluan. Induce 2x contraction kuat, masih sama. Akhirnya ikut tingkap baby keluar. Apa pun cara melahirkan syukur saja tau. Sesungguhnya ni nikmat kita Allah bg. Asalkan baby keluar sihat selamat syukur sgt dah. Smg Allah mudahkan urusan awk dan baby.

Yupp,.bby full terms, sihat walafiat semua x kencing manis, x songsang, x masaalh apa pun just itu lh.. Laluan lambat membuka terpaksa Caesar, Insalh klu ada rezeki lagi.. Anak kedua nak Cuba lahir normal... 🙆

Saya pernah czer tp bukan baby songsang. Kalau 28weeks rasanya boleh lg bpusing tu. Rajin2 usap perut dan pujuk baby pusing balik ye. Dan berdoa juga moga Allah mudahkan urusan bsalin nanti. Good luck sis

Bayi boleh pusing lagi tu. Banyakkan sujud. Kawan saya mcm tu di hujung kehamilan, alhamdulillah banyakkan sujud dan berdoa dgn izin tuhan baby pusing. Semoga Allah permudahkan juga urusan awak.

Ada masa lg tu bby nk pusing...melainkn air ketuban kurang..mcm sy ank first week 36,terus emergency czer, sbb air ketuban tggl sikit, plus bby pon songsang...

Sy bby first czer.tahun lepas sehari seblum ry bersalin.34minggu...sbb pp type 3+songsang...doc akn buat ecv dlu jika songsang sblm operation dlakukan