fibroid

Ada x momies2 yg ada mcm sy, ade fibroid?? sy bru 12week++ hri ni scan doc ckp ada fibroid 4cm.. Risau n takut plk?

fibroid
72 Balas

Time pregnant ada fibroid, tak ada masalah pun. Doc sendiri cakap, nnt bila baby dah start membesar, dia akan tolak fibroid tu and after due fibroid tu hilang. Jangan risau k, sbb saya pun ada 2 fibroid.

Jumpa pakar.. They will advise what to do.. Like me, she advised so much of thing especially food. My husband and I really take it seriously and also try ubat kampung till its gone. Be patience dear...

5y ago

yaa i will.. thank you support..hope xde pape

I also got fibroid. My doc said as the baby grows up, fibroid will get smaller. But mine only 3cm. Also, u have to control cold water intake cz this is the reason of its formation

Jgn risau sis..sy dlu pn mcm sis..jus fokus kan baby utk besar je..jaga makan elok2. Skrg dh 28 weeks fibroid tu xbrubah tp baby yg mbesar..mudah2an smuanya slmat

5y ago

Yup..jgn mkn daging,soya..ayam pn kurgkn dlu. Bnykkan mkn sayur2an n mnum air delima. Yg pnting baby ckup nutrien.Sis boleh google mknan utk kecutkn cyst..insyaAllah mmbntu

Sama la sis dgn sy..ada jgk fibroid tp jauh dr baby dgn laluan keluar baby..check swasta ada fibroid,check kk tkde pulak..so skg ni kena monitor je..fibroid sy dlm 5cm..

5y ago

Btl tu ,tp fibroid sy bkn laluan baby ..alhamdulillah la..sama2 kite doakan semuanye dipermudahkan..

dont worry sis.sya pun ada fibriod right now around 4cm and i was pregnant 27 weeks now.i have my appointment next week to the hospital and tgk mcm mn.

5y ago

okay thanks sangat support ...

saya 6minggu ade cyst juga. doc ckp kena monitor je sebb bole membesar or mengecil. alhamdulillah 12weeks scan cyst dah hilang. doa bebanyak ye.

5y ago

thank you zue... harap xde ape2...

InshaAllah semuanya slmt.. nnt mesti doc akan arrange jumpa pakar n that time, you can ask anything and make sure you dont take for granted for each of his/her advise.

5y ago

okay thank you so much.. cos its my first baby... so im scared.. thanks

Saya pun pregnant dgn fibroid..alhamdulillah baby kuat walaupun bermacam dugaan.. yg penting doa n sentiasa berfikiran positif.. jaga pemakanan.. insyaAllah

Bahaya jika fibroid tu ikot membesar sekali dgn perkembangan bayi. Tp kalau baby membesar & saiz fibroid tetap sama insyaallah tak mengganggu proses kehamilan.

5y ago

Insyaallah..sebab kalau ikot membesar jugk akan effect ruang utk baby membesar.