Tak Selesa Tidur

Ada tk ibu2 kt sni yg perna alami mslh nk tdur tme pregnant?? Sy dh 29"weeks..Brpa hri ni sy ssah nk tdur mlm... Perut rasa tk slesa jerr.. Tp perut tk sakit pn cma rsa tk slesa.. Sy tdur sblah kiri xslesa.. Kna pn xslesa.. Terlentang lgi lah xble nk tdur..smpai ke sbuh bjaga..

13 Balas

normal tu, mcm alahan mengandung jugak. sy pulak ada gerd, kadang² tak boleh baring langsung. kena bangun duduk. baring pun blah kiri je boleh. siang baru kurang sikit sakitnya, bolehlah nap kejap curi² masa sesuai. tp sis kena inform doctor tau, sbb tak cukup tido boleh tingkatkan risiko high bp. bahaya kalau tetiba darah tinggi. kena slalu pantau.

4y ago

Aamiin.. semoga yg baik² jugak utk sis..