Buku PINK

Mummy-to-be, Nak survey, selalunya berapa week mummy buat buku pink?

24 Balas

Saya tahu pregnant nak buka buku pink dah, masa tu 5weeks, sebab tak sure klinik mana terdekat utk taman rumah, saya call kk, nurse bg date suruh buka masa 9w..

Sy buka buku masa 7week. Pegi kk just nk confirm pregnant. N nurse kk terus suruh buat buku. Jmpe doctor n scan. Sbb ank first kne pantau lebih awl😊

Sebaik kita tau kita pregnant...dh bleh bkk buku...kalau dh scan d klinik basa bwk skali sbb nurse akk tanye masa dkk nanti...ade scan ke x...

Dlm buku pink ada tulis. Seawal yg boleh. Sy buat buku 6 minggu. Dpt tahu ngandung terus buat. Nurse akan cek, bg ubat vitamin.

Saya g klinik td nk buka buku pink tp nurse kasi date 2 mgu lagi utk buka. Skrg dh 9w so maknanya 11w la bru buka..

Kne tgk kk jugak. Ada yg bleh trus bkk. Ada yg kena 8weeks. Kalau tmpt sy 10 weeks bru bleh

Sy buat masa 11w. Tapi masa check up 4/7 last week ada jer yg buat buku 5w

Saya dulu tahu je pregnant, terus pergi buka buku. Masa tu baru 5 weeks

if tahu pregnant elok buka awal tapi sy hritu buka buku dah 12weeks

Kte bru td berkesempatan buat buku bby..12w 5d nsib x kne mrah 😊