"HB" low

Ada tips tak nak naik kan hb low. Nurse asyik membebel ?je kat saya harap korang membantu?

27 Balas

semalam baru sembang ngn kawan.. dia jenis xmakan ubat yg kk bgi .. utk jaga hb dia buat jus jambu batu. blend sekali kulit. minum sekali dgn hampas2 tu.. dia dari 8 naik 10.. kalau saya jenis mkn ubt. hb oke je tpi makin turun skit2 ... bru2 ni sy blend apple hijau 2biji xletak gula. minum tu hb naik sikit dri 11.6 ke 11.8.. ada juga kawan yg cuma mkn kurma.. hb cantik je.. mcm2 cara boleh cuba ikt kesesuaian diri.. good luck sis. 😊

trimester pertama & kedua ni sy pun low hb 8-10hb je, x pernah lebih dri 10. nak ke klinik pun takut nurse marah. tapi tetiba 36w hb naik, 13.6 senyum je nurse nampak hb. hehehee. btw sy makan sayur yg pahit2 & makanan laut. ngidam last trimester pulak.

Hb sy ok je klu sy mkn jambu batu dgn anggur,tp tula mgkin sbb manis anggur tu jd penyebab pd berat bdn sy,,mkn kurang tp berat naik,,13/8 kne minum airgula😣😣,,1st time nk rase airgula ,ni anak keempat xpnh lg ade mslh,,

Sama la sis. Hb sy mesti 10.7. Mild anemia sb sy hanya bergantung dgn ubat yg klinik bg. Skrg ni sy tgh usahakn makan makanan yg banyak zat besi mcm kerang, udang, bilis, kacang kuda & hati ayam. Dgn harapan check up nanti akan naik.

5y ago

Terima kasih yea..

23/5 = HB 11.1 20/6 = HB 10.7 4/7 = HB 10.4 18/7 =HB 8.4 23/7 = HB 11 = Daging+Jambu batu+Kentang+2biji Iberet+AmooraSuperfood 29/7 = 👆Result terbaru.. Harap membantu..

3y ago

2biji tu pun ats saranan doktor

Saya pun sama, hb low, 9.9. Baru balik dari klinik tadi. Lagi 2 minggu kena pergi lagi. Moga sama-sama naik ye 😊

Zincofer, iberet, maltofer, jambu batu, bayam, hati lembu & hati ayam, kerang, daging.. Stop caffeine, choc & milky

saya amalkan pomesteen. pati delima dari forever living 😍 elakkan kopi tea yang tinggi cafein. juga green tea.

5y ago

Green tea xbole mnum ye?? Sye 22w, suka sgt lah hai mnum tuh.. kikiki

Try vita lea shaklee sis.. Sy guna ni juga.. Sy ada jual murah jak.. http://wasap.my/+60163231013

Mkn buah sis... Buah naga buah jambu batu buah delima.. Sy amalkan antara ni ja. Hb sy maintain 13