Puasa + hb low

7bulan prgnnt + anemia hb low.. Doktor atau nurse korang suggest boleh puasa atau tak ya???

8 Balas

i hve same cases, bru checkup dgn dr khamis lps, dr kata blh je continue puasa slagi rsa mampu since baby pn ada strong heartbeat je wlupun tgh puasa, unless klu btul2 x larat or nk pitam, dia suggest bukak je trus

i x puasa.. dr 20 weeks hb low. ni bru nak naik.. lg2 skg da 30w.. paling takut kena gastrik sbb i ad gastrik.. msa pregnant no 2.. hmpir tiap2 buln kna gastric... masuk air . so fobia skit...

Hb saya skrg cukup mkn 11. Alhamdulillah harini nampak ok puasa. Cuma mata rasa berat sangat kt tmpt kerja hehe. Dctr xckp xblh puasa. Smoga smua dipermudahkan, Amin

puasa untuk ibu mengandung depends dengan ibu. kalau ibu rasa ibu tak larat untuk puasa sampai boleh effect kat baby, ibu boleh bukak puasa.

Saya puasa, tapi jangan paksa ya. Atas badan masing masing. Kalau rasa tak larat boleh berbuka tauuu. Take care 😄

i tak puasa hb i dulu 6/7je tak makan benda manis sejam je hipo mengigil mcmtak makan sehari

sama situasi kita sis sy pun tk puasa sbb klau hb low tkut baby tk ckup dpt darah

Depends kemampuan ibu. Jgn paksa.