Air gula

Ada tips tak nak minum air gula xbg muntah ? ? Esok kena minum, org kata nti minum kpla jd pning muntah. betul ke ?

24 Balas

Sye mula² takut jgak nk mnum air gula .. sbb bce kat blog rmai yg ckp loya, manis gile and sebagainya .. tpi bile turn sye alhamdulillah sekali tguk je mybe sbb ade prisa oren kot rse nye mcm air gas f&n prisa oren .. tapi bacaan gula dlm bdn okay normal .. haha lain org,lain rasanya .. better try sndiri bru tahu . Haha

5y ago

Kan² kene rse sndiri bru boleh describe

sy masa mula2 org tshu pgnent pun semua ckp psl air gula.. dah la masa tu sy mmg tgh morning sickness.. tp Allah mudahkan.. pg2 dah g.. minum dlm 2 teguk ok.. xde rse pape.. jgn minum sikit2... steady je ok.. klu fikir mcm org lain ckp automatik kita akan rse mcm tu.. so lex2 je.. mmg xde apa pun.. air je

2minggu lepas saya pun kena minum air gula , memandangkan perut kosong sbb posa so saya minum sedikit demi sedikit tapi memang x abis Sbb rasa mual , after then termuntah balik semua tu air gula .. Siap muntah kuning lg . Punya la pening rasa mcm kembang jak tengkuk sbb kepala dh naik migraine ..

5y ago

Rasany klu kena ambik balik da bkn migraine .. Memang pengsan la kot 🤭🤭 sbb sy memang anti dgn benda² manis ni

Ikut atas org, kalau kita dok pk sgt org kata nnt kita yg x mampu nk minum.. minum semasa suam², telan je buat x tahu keadaan sekeliling.. habiskan segelas terus, set mindswt yg air tu just air kosong je.. relaks.. rasa air gula tu taklah teruk pun..

minum masa suam..pastu minum skali teguk je..sy pun dulu risau kalo muntah masa minum air gula tu..alhamdulillah, tak muntah..tp result lepas minum air gula tu yg sangkut plak..hahahaha..result tu yg patot dirisaukan sbnrnya 😅

Ppgi sebelum ge minum air gula tu cba jgn minum air lgsg biar rse dahaga sgt..bile dh dahaga air gula tu pn rase nikmat. Pstu midseat awl2 dlm diri ckp ok jek air gula tu.psti x muntah pnya

Seeloknya jgn dgr ckp org sis, saya pun mula2 takut jugak sbb baca review org, tp lepas minum sendiri laa ok je takdelah teruk mana pun, yg penting stay positive and avoid negativity k 😊

Elak pk nak muntah. Always pk "aku boleh!" .. jgn pk apa2, baca selawat, tarik nafas dalam2, baca bismillah. Minum one shot. Klu nak benti, jgn benti lama2. In shaa Allah xkan muntah.

Better g awal pagi..nty dapat air gula yg suam2..pastuhh minum sekaligus je..insyaALLAH tak muntah..sy minum minggu lepas alhamdulillah tak muntah..pening2 biase je😅

Xbetul tu miss. Hehe.. Ada yg ok je mcm sy..mula2 mmg risau, takut. Sbb byk baca experience org lain.. Tapi depends on org jugaklah. Hopefuly miss ok je mnum 😁

5y ago

Haaa kan.. Hehe result belum keluar lagi kan