Nak tnya mommy2 smua mcm mna nak turunkn gula masa mgandung nie ar.. Bcaan gula sya tnggi 13.28

Ada tak yng tinggi gula mcm sya

8 Balas

Benda paling penting, jaga makan. - Stop simple sugar. Instead of kurangkan, tak salah pun kalau stop terus. - make sure makan nasi suku suku separuh, wajib ada protein & sayur. - buah : cari yg sesuai utk gdm only & kawal pengambilan. - follow jadual makan. (Bfast/snack/lunch/snack/dinner/snack) Recommended to see dietition. Sangat mmbantu kita calculate pemakanan kita. Around rm60 dkt swasta

Kurangkan makan benda manis, kuantiti nasi bagi skit saja. Kalau lapar stiap wktu boleh mkan cuma dlm kuantiti skit mcm tu doc pakar bgtau sya bnykn makan buah ☺☺ Pasti dpermudahkn sbb hormon msa preggy tk mnentu

Tinggi sangat tu.. ada refer dietitian? Kalau ikut klinik private dorg akan arrange dietitian, utk belajar kawal makan, pastu BSP tiap 2 mggu, if tak okay juga, ubat/insulin. Pls refer your doc. asap ya.

tggi nye sis...cube try air peria tu..then tukar beras ke brown rice..mkn bnyk bayam sawi n parkchoy..buah epal n jmbu batu..air kosong 2l at least..

kk pun ada arrange dietitian even gula sy atas pagar je 7.6 time minum air gula dan bsp around 4 shja

jangan minum air gula, banyakkan minum air masak. kurangkan nasi lebihkan sayur dan ikan.

sy pn tnggi jga..tpi pling tnggi pn 7.0 jee😊

Betul tinggi2 kelapa bali ni