hai mcm mna nk turunkn gula

6 Balas

Hi sis, awak join lah KELAB PESAKIT DIABETES/KENCING MANIS di facebook ya. https://www.facebook.com/groups/848023719453332/?ref=share&mibextid=NSMWBT Ada banyak ibu mengandung yg ada gdm macam sis. Boleh nampak juga makanan mereka makan setiap hari. Mereka makan ikut diet LCNS + DSSS. Which means Low carbo, no sugar + Diet suku suku separuh. Sgt helpful sebab admin dlm situ bagi nasihat yg baik walaupun strict. Plus di situ langsung tiada penjual2 supplement ❌ sebab mereka pun tak galakkan.

Amalkan diet suku suku separuh sis. Kurangkan karbo, lebih kan ikan/ayam/telur dan sayur-sayuran/Buah-buahan. Minum air kosong banyak. Jangan letakkan gula atau tepung dalam masakan. Jangan makan/minum manis. ☺️ Saya pun tengah try makan ikut Dsss ni sebab baru-baru ni doc & nurse tegur berat badan naik mendadak 😅 So kena control makan huhu.

1y ago

Apa awak makan breakfast dan lunch hari ni?

For me, nak jaga makan time mengandung ni susah. Sebab ade je benda yg kita nak makan. Tambah2 dah beralih trimester. So, pendapat sy, sis boleh kawal makan . Jgn tegas sgt lah time2 mengandung ni kdg rse nak makan kek.. boleh je stakat buat rse. Pastu kawal timing makan. Sis boleh atur time ble2 kena mkn.

1y ago

tu lh sya risau

Diet no sugar less carbohydrates dan bersenam

pgi bacaan 5.1 lps srpn 2 jm cek 7.0

1y ago

Lepas 2 jam tinggi. Mesti ada something wrong dgn makanan pagi tu.