gdm

nak tye...klu bcaan gula 8.3 tu tggi sgt ke...sye mngndg ank ke3 firstime kena bcaan gula mcm ni?

1 Balas

Tinggi puan.. kne diet control.. makan nasi sikit lauk bnyk nasi punce utama gula Naik.. 2keping roti 1 pingan nasi.. 4kping biskot 1 pingan nasi.. kne tuka Cara mkn klu lapa X kenyang mkn brulang Kali dlm kuantiti sikit selangkn 2jam.. bru gula X tinggi.. mihun mee blh mkn tp cukup 1 mangkuk kecil sekali mkn nknlg tngu 2jam bru mkn LG.. * untuk bacaan lps bangon tidur 5.3mmol plg tinggi utk ibu pregnant klu dpt bacaan to Kira normal lh X blh lbh.. *Utk ptg MLM 6.7mmol bacaan normal X blh lbh.. klu blh kurangkn LG.. *Yg 7.8mmol to utk lps satu jam cek gula to utk org yg X pregnant..

4y ago

Trima ksih... Alhamdulillah dh agk trun bacaan gula..tq dh shre ye puan😊